Kratke specifikacije

Nosivost: 1000 kg

Savladiv uspon*: 22% / 30%

Dimenzije teretnog prostora: 1750x1000 mm

Maksimalna brzina**: 10 km/h

- AC motor

- 3 neovisna kočiona sustava

- kompletna signalizacija

- nadogradnja prema potrebama kupca

*pri nazivnom teretu, u trajanju 2 min. / bez nazivnog tereta

*usklaĎeno prema NN 49/86 - Članak 108.

Tvrtka Sti.M zadrţava pravo izmjena u svrhu razvoja i poboljšanja kvalitete proizvoda

Opis proizvoda

Elektrovozilo EKN 1001 ACX unaprijeĎena je verzija modela EKN 1001 AC koji se dokazao kroz desetljeća upotrebe. Najznačajnija razlika je u pogonskom sklopu gdje je uz povećanu snagu motora odabran optimalan prijenosni omjer reduktora koji osigurava sigruno savladavanje značajnih uspona, pa čak i pokretanje na usponu nakon zaustavljanja. 

Veliki okretni moment na kotačima osigurava i efektivnije kočenje elektromotorom. Zbog svega navedenog vozilo se gotovo identično ponaša na usponima kao i na ravnom terenu te je vrijeme privikavanja novih vozača značajno smanjeno. Svi zupčanici novog pogonskog sklopa koriste kose zube, tako da je buka koju naša vozila proizvode svedena na minimum.

Čvrsta čelična konstrukcija šasije vozila, elektro-motor i mehanički reduktor, baterija, električni regulator brzine, ureĎaj za upravljanje smjerom voţnje, mehaničke kočnice, osnovni su sklopovi vozila.

Uređaj za sprečavanje pokretanja vozila kada vozač nije na vozačkoj platformi, brava s ključem protiv neovlaštenog korištenja vozila, dva svjetla za rad noću, sirena, ureĎaji su koji osiguravaju pouzdano korištenje vozila. Na vozilo se ugraĎuju kotači s pneumatskim gumama dimenzija 4.00-8. IND 6 PR ili kotači od tvrde gume dimenzija 440x70. Pod tovarnog prostora izraĎen je od vodootporne šperploče, dok se na zahtjev kupca moţe napraviti i od čeličnog rebrastog lima.